Blijf op de hoogte

In onze nieuwsbrieven houden we je op de hoogte van onze projecten, resultaten, activiteiten, speciale acties en producten.

Aanmelden

Pers

Persberichten vind je bij onze persafdeling.

Naar Pers

Kirsten Schuijt vanaf 1 juli nieuwe directeur WNF

Kirsten Schuijt is vanaf 1 juli 2016 de nieuwe directeur van WNF.
De Raad van Toezicht heeft Schuijt benoemd als opvolger van
Johan van de Gronden, die op 1 juli aan de slag gaat als CEO van PUM Netherlands senior experts (PUM).

Dr. Kirsten Schuijt (42) heeft een uitgebreide achtergrond in internationale natuurbescherming. Ze is gepromoveerd in de milieueconomie en heeft naast een lange carrière in het wereldwijde WWF-netwerk diverse bestuursfuncties bekleed, waaronder bij FSC Nederland, TRAFFIC (de internationale onderzoeksorganisatie van handel in wilde dieren) en de Wildlife Justice Commission.

Nieuwe fase

Volgens Lokke Moerel, voorzitter van de Raad van Toezicht van WNF, is ze de juiste vrouw op het juiste moment: “De afgelopen jaren heeft Kirsten Schuijt zich ruimschoots bewezen als hoofd natuurbescherming van WNF en in diverse bepalende functies in het internationale WWF-netwerk. Haar scherpe visie, passie voor de natuur en pragmatische aanpak maken haar de aangewezen persoon om de grootste natuurbeschermingsorganisatie van Nederland een nieuwe fase binnen te loodsen. De Raad van Toezicht heeft er het volste vertrouwen in dat de Nederlandse organisatie met deze nieuwe directeur haar belangrijke en vernieuwende rol blijft spelen.”

Trots

Kirsten Schuijt: “Ik ben ontzettend blij en trots om leiding te mogen geven aan een organisatie die zo dicht bij mijn hart ligt. Ook in mijn nieuwe rol ga ik me richten op het behalen van concrete, inspirerende resultaten op het gebied van natuurbescherming; internationaal en ook in onze eigen achtertuin. Ik kijk ernaar uit om samen met de collega’s van het Wereld Natuur Fonds en de vele partners te werken aan behoud, herstel en ontwikkeling van natuur.”