Blijf op de hoogte

In onze nieuwsbrieven houden we je op de hoogte van onze projecten, resultaten, activiteiten, speciale acties en producten.

Aanmelden

Pers

Persberichten vind je bij onze persafdeling.

Naar Pers

Leer alles over dieren in de Noordzee en kom naar ‘Zeeleven in Zicht’

Wist je dat onze Noordzee eigenlijk een heel groot natuurgebied is? Met een oppervlakte van ongeveer 57.000 km² is het Nederlandse deel van de Noordzee het grootste ecosysteem van ons land. Er leven haaien, roggen, walvissen en dolfijnen en nog veel meer bijzondere dieren.

Een embryo van de hondshaai in een eikapsel

Haaienembryo in eikapsel

Eikapsels haaien en roggen ontleden met expert

Een aantal van deze soorten roggen en haaien zwemt ook voor de kust van de Maasvlakte en daarvan worden op het strand regelmatig de lege eieren, oftewel de eikapsels, gevonden.

Dorien Schröder is marien bioloog en werkt voor Dutch Shark Society, partner van WNF. Dorien is gespecialiseerd in haaien, dolfijnen, walvissen en zeehonden. Ze zal op 19 november aanwezig zijn bij het evenement ‘Zeeleven in Zicht’ in Futureland. Tijdens haar presentatie zal ze live een aantal bevruchte haaien eikapsels ontleden die onlangs op het Maasvlaktestrand zijn gevonden.

Zelf haaien- en roggeneieren vinden

Verder zijn er folders, zoekkaarten en volop eikapsels van haaien- en roggen, zodat je ze volgende keren op het strand zelf eenvoudig weet te herkennen.

Ook andere organisaties, zoals SOS Dolfijn, zijn aanwezig met hun experts. Bij de stands kunnen bezoekers vragen stellen, uitleg krijgen over wat de instanties doen en zullen er ook veel educatieve dingen te doen zijn voor de kinderen. Ook is er een noodhospitaal aanwezig zijn met diverse ambulances.

Wil je meer weten over de bijzondere dieren in onze Noordzee? Kom dan op 19 November naar ‘Zeeleven in Zicht' in FutureLand!

Meer informatie

Het centrum is op 19 november geopend vanaf 11:00 tot 17:00 uur.

Er zijn stands aanwezig van sosdolfijn, de EHBZ, Aseal en de Dutch Shark Society.

Het centrum FutureLand is de gehele dag gratis toegankelijk en staat volledig in het teken van zeezoogdieren, haaien en roggen.

Klik hier voor meer informatie of bel 06 22 44 92 39