Blijf op de hoogte

In onze nieuwsbrieven houden we je op de hoogte van onze projecten, resultaten, activiteiten, speciale acties en producten.

Aanmelden

Pers

Persberichten vind je bij onze persafdeling.

Naar Pers

Loterij Lukas (10) uit Brummen levert bijna 500 euro op voor WNF

Lukas uit Brummen met Mattie en Wietze van Qmusic

De 10-jarige Lukas Savic uit Brummen heeft samen met klasgenootjes bijna 500 loten van 1 euro per stuk verkocht. De trekking van ‘De Grote Lukas Loterij’ was vanochtend vroeg in de studio van Mattie & Wietze van Q-Music. Als dank heeft de WNF-Rangerclub hem tot Ranger van de Maand benoemd en komt zijn verhaal in het clubblad TamTam.

De klas van Lukas van de St Pancratiusschool was aanwezig in de studio van Mattie & Wietze. In de uitzending vertelde Lukas waarom hij geld voor WNF wilde ophalen: “Mijn lievelingsdieren zijn sneeuwluipaarden en WNF komt op voor bedreigde dieren en hun gebieden!”

Hoofdprijs voor oma

Mattie & Wietze hadden zelf ook loten gekocht, maar ze vielen buiten de prijzen. De hoofdprijs, een driegangendiner in restaurant Kromhout in Brummen, ging naar de oma van een van de klasgenootjes van Lukas. De prijzen worden officieel uitgereikt op de St Pancratiusschool in Brummen.

Goed cijfer

Het organiseren van de loterij deed de achtste-groeper in het kader van een schoolopdracht. Hij vond organiseren zijn zwakke punt en daarom wilde hij van begin tot eind een loterij opzetten: “Eerst heb ik een plan gemaakt. Toen ben ik naar de gemeente gegaan om een vergunning aan te vragen. Dat vond ik wel een beetje spannend, maar ik werd geholpen door een heel aardige mevrouw", zei Lukas eerder in een artikel. Hij hoopt dat hij een goed cijfer voor zijn opdracht krijgt. Wat WNF betreft verdient hij een 10!