Blijf op de hoogte

In onze nieuwsbrieven houden we je op de hoogte van onze projecten, resultaten, activiteiten, speciale acties en producten.

Aanmelden

Pers

Persberichten vind je bij onze persafdeling.

Naar Pers

Mangroves Bonaire onder druk door toerisme en vervuiling

Uitzicht op mangrovebomen in het water

Stichting Nationale Parken Bonaire (STINAPA Bonaire) werkt aan herstel en bescherming van de kwetsbare mangrovebossen in Lac Baai. Deze kraamkamers staan onder druk door oversedimentatie en vervuiling.

De mangrovebossen en zeegrasvelden in Lac Baai, op Bonaire, zijn het leefgebied van allerlei vis- en vogelsoorten. Het gebied valt onder het Beschermde Waternatuurgebied van de Baai, maar wordt steeds meer bedreigd door effecten van menselijke activiteit zoals veeteelt en toerisme. Overbegrazing en toeristen die zich van de weg af begeven veroorzaken erosie op hoger gelegen land, waardoor de mangroves langzaam maar zeker dichtslibben met modder (oversedimentatie).

Vier mensen werken in een rivier tegen oversedimentatie

Stichting Nationale Parken Bonaire (STINAPA Bonaire) werkt aan herstel en de bescherming van de mangrovebossen. Ze pakt oversedimentatie aan en beschermt het kwetsbare gebied tegen vervuilende effecten van toerisme. Zo worden bijvoorbeeld natuurlijke barrières geplaatst om autoverkeer tegen te houden, en komen er verbeterde toiletvoorzieningen en afvalbakken.

Meer weten? Lees hier het volledige (Engelstalige) nieuwsbericht.