Blijf op de hoogte

In onze nieuwsbrieven houden we je op de hoogte van onze projecten, resultaten, activiteiten, speciale acties en producten.

Aanmelden

Pers

Persberichten vind je bij onze persafdeling.

Naar Pers

Medewerkers Renewi kiezen voor een donatie

Renewi overhandigt cheque van €7500 aan WWF

Bijna 200 medewerkers van Renewi hebben in december gekozen om de waarde van hun eindejaarspakket beschikbaar te stellen voor een donatie aan het WWF. Deze donaties samen hebben geresulteerd in een fantastisch bedrag van € 7.500 voor de natuur! Daarnaast heeft Renewi vanuit het Verenigd Koninkrijk besloten geen wenskaarten voor de feestdagen te printen, maar het equivalent te doneren aan het WWF. Deze donatie bedroeg ook nog eens het fantastische bedrag van £3.000!

Een interview met Renewi

Niko Veenstra en Alex de Waal van Renewi waren bij ons op kantoor om de cheque te overhandigen en we hebben gelijk van de gelegenheid gebruik gemaakt om een kort interview met ze een paar vragen te stellen.

Hoe zijn jullie tot het besluit gekomen om WWF te ondersteunen?

"Renewi is een internationaal waste-to-product bedrijf waar circulariteit en duurzaamheid de basis vormen voor wat we doen. Daarom ook dat het steunen van een organisatie als het WWF naadloos aansluit bij ons doel.

Ieder jaar krijgen onze medewerkers uit de Benelux de keuze om de waarde van hun eindejaarspakket ter beschikking te stellen aan een door ons gekozen goed doel. Dit jaar hebben we voor WWF gekozen. Aangezien duurzaamheid één van Renewi’s kernwaarden is, staat dit ook hoog in het vaandel bij onze medewerkers. Vandaar dat bijna 200 medewerkers graag de waarde van hun pakket doneerden aan het WWF om zo de natuur een stem te geven."

Hoe zijn jullie als bedrijf bezig met duurzaamheid?

"Renewi is een waste-to-product bedrijf, dit betekent dat wij afval zien als een kans – een toekomstig product. Tijdens het proces van inzameling tot hoogwaardige secundaire grondstoffen staat duurzaamheid centraal. Daarnaast zijn we de grootste secundaire grondstoffen leverancier van Nederland. Zo geven we al 89% van het afval dat we inzamelen, nieuw leven. Deels als brandstof om energie mee op te wekken en deels voor nieuwe grondstoffen. Zo maken we compost, etherische oliën van sinaasappelschillen en verwerken we bouwafval tot grondstof voor nieuwbouw. Dit is echter maar een kleine greep uit de producten en grondstoffen die uit restmaterialen gehaald kunnen worden. Op onze website staan nog veel meer mooie voorbeelden. 

Hoe duurzaam is de markt waarop jullie je begeven?

"De recycling industrie is enorm geavanceerd in de Benelux in vergelijking met andere landen, waar veel landen nog bergen afval storten of alles verbranden. Als marktleider wil Renewi hier de toon in aangeven om zo steeds meer rest materialen te kunnen recyclen tot hoogwaardige producten. " 

Komt het ‘teruggeven’ in meer aspecten van jullie bedrijfsvoering naar voren?

"Jazeker! We zijn een beursgenoteerde onderneming, maar goed doen is belangrijk voor ons. Dit reflecteert ook weer op het doel van ons bedrijf – de wereld beschermen tegen uitputting en vervuiling om zo een gezonde aarde door te kunnen geven aan toekomstige generaties. We werken regelmatig samen met bijvoorbeeld start-ups om te innoveren en te optimaliseren om zo nog meer hoogwaardige secundaire grondstoffen uit restmaterialen te kunnen produceren. Ook doneren we regelmatig aan diverse initiatieven. Vorig jaar hebben we een initiatief rondom plastic soep en duurzame energie gesponsord, en nu natuurlijk jullie!" 

Hebben jullie nog tips voor het WWF?

"Vooral doorgaan met waar jullie mee bezig zijn! We vinden het prachtig hoe jullie met bepaalde initiatieven de natuur een stem geven.

Als we dan toch een tip moeten geven dan gaat dit voornamelijk over de samenwerking met andere bedrijven. Samen kun je meer dan alleen en kun je krachten bundelen." 

Wat zouden jullie willen zeggen tegen bedrijven die ook overwegen aan ons te doneren?

"Geweldige organisatie. Als je overweegt te doneren: doen! Renewi is een internationaal waste-to-product bedrijf waar circulariteit en duurzaamheid de basis vormen. Afval wordt gezien als een kans en een toekomstig product. Daarom ook dat het steunen van een organisatie als het WWF goed aansluit bij de visie. Elk jaar krijgen de medewerkers van Renewi de keuze om de waarde van hun eindejaarspakket ter beschikking te stellen aan een goed doel. Dit jaar is er gekozen voor WWF. Omdat duurzaamheid centraal staat in het bedrijf, kozen bijna 200 werknemers om het geld te doneren. Bedankt!"