Blijf op de hoogte

In onze nieuwsbrieven houden we je op de hoogte van onze projecten, resultaten, activiteiten, speciale acties en producten.

Aanmelden

Pers

Persberichten vind je bij onze persafdeling.

Naar Pers

Met het Groen Kieskompas bepaal je jouw groene stem voor de verkiezingen

Het Groen Kieskompas is live! Check snel welke partij het best past bij jouw groene idealen. Vind jij dat natuur ook een stem moet krijgen tijdens de verkiezingen op 15 maart? Dan kun je nu het groenkieskompas.nl invullen. Je krijgt 30 stellingen voorgelegd over natuur, klimaat, energie, mobiliteit en landbouw. De uitkomst geeft inzicht welke partijen het best aansluiten bij groene thema’s die jij belangrijk vindt.

De organisaties die het Groen Kieskompas lanceren zijn Greenpeace, IVN, Milieudefensie, Natuur & Milieu, Vogelbescherming Nederland en het Wereld Natuur Fonds. Het Groen Kieskompas staat tot aan de verkiezingen op 15 maart online.

Concrete stellingen

Het Groen Kieskompas vertelt niet op welke partij je moet stemmen. Wel geeft het inzicht hoe politieke partijen tegen groene thema's aankijken. Bij het invullen krijg je heel concrete stellingen voorgelegd. Bijvoorbeeld over een verplicht aanbod van duurzame vis in supermarkten, het sluiten van kolencentrales, ruimte voor weidevogels en 130 kilometer rijden op de snelweg.

Wetenschappelijk ontwikkeld

Het Groen Kieskompas is ontwikkeld door het onafhankelijke Kieskompas, dat werkt volgens wetenschappelijke methoden. Alle politieke partijen in de Tweede Kamer hebben aangegeven wat hun positie is ten opzichte van de 30 groene stellingen.