Blijf op de hoogte

In onze nieuwsbrieven houden we je op de hoogte van onze projecten, resultaten, activiteiten, speciale acties en producten.

Aanmelden

Pers

Persberichten vind je bij onze persafdeling.

Naar Pers

Nederland kiest 'Beestachtige Top 80'

Verkiezing Wildste Dier van 2018; vierluik met twee ara's, een pinguin, een orang-oetan en een neushoorn met jong

Welk dier willen Nederlanders het liefst in het wild zien? De reuzenpanda? Een ijsbeer? Of toch de tijger? Droomplekken.nl en WNF organiseren de verkiezing van het wildste dier van 2018. Deelnemers kunnen diverse prijzen winnen, zoals een unieke excursie met Staatsbosbeheer en WNF naar de Grote Vijf van Nederland.

Je kunt op twee manieren aan de Beestachtige Top 80 meedoen: op de website aangeven welk dier (of meerdere) je het allerliefst in het wild zou willen spotten. Het kan ook op de Vakantiebeurs van 10-14 januari (de stand van Droomplekken.nl en WNF is op 08F 070 in Hal 8).

Ecotoerisme

WNF houdt zich sinds jaar en dag bezig met ecotoerisme en natuurbescherming. Gert Polet, hoofd van het programma bedreigde soorten van WNF, ziet in de praktijk dat natuur- of ecotoerisme een goede manier kan zijn om de natuur te beschermen: “Als natuurtoerisme een bron van inkomsten is voor de lokale bevolking, dan krijg je meer draagvlak om de natuur ter plekke te koesteren.” WNF steunt wereldwijd ecotoerismeprojecten die bijdragen aan natuurbescherming.

Majestueus

Droomplekken.nl is het grootste reisblog van Nederland. Reizigers kunnen hier hun eigen Bucket List samenstellen en reisverhalen van oprichter Corno van den Berg lezen ter inspiratie. Van den Berg: “Veel mensen hebben een ontmoeting met een Afrikaanse wilde hond of een bultrug op hun Bucket List. Het doet je realiseren hoe majestueus deze dieren zijn. Ter plekke hoor ik hoe deze dieren worden beschermd, waar ik graag aan meewerk."