Blijf op de hoogte

In onze nieuwsbrieven houden we je op de hoogte van onze projecten, resultaten, activiteiten, speciale acties en producten.

Aanmelden

Pers

Persberichten vind je bij onze persafdeling.

Naar Pers

Nieuw leefgebied karetschildpad in Colombia

Een karetschildpad onder water bij Nieuw-Brittannië, Papoea-Nieuw-Guinea

Het WNF heeft onderzoek gedaan in de kustwateren van Utria National Park in Colombia. Daar kwamen we tot de ontdekking dat het een nieuw leef- en foerageergebied is voor karetschildpadden, een bedreigde diersoort. 

Tijdens het onderzoek zijn 11 zeeschildpadden gevangen, medisch onderzocht, geregistreerd en weer vrijgelaten. Twee van de dieren zijn voorzien van een satellietzender, zodat we ze kunnen volgen en meer over ze te weten kunnen komen. De onderzoeksresultaten van de zendertjes helpen ons om de schildpadden beter te kunnen beschermen. Daarnaast hebben we ze een naam gegeven: ‘La Chola’ en ‘Utria.’ 

Zes jaar geleden dacht men dat de karetschildpad in deze regio was uitgestorven. Veel stranden, die de dieren nodig hebben voor hun nesten, zijn volgebouwd. Daarnaast worden nesten nogal eens leeggeroofd door de lokale bevolking. Of de dieren in dit Nationale Park een goede toekomst gaan krijgen is nog de vraag, maar het vinden van 11 gezonde exemplaren geeft hoop.

WNF-Colombia komt met app om karetschildpad te beschermen