Blijf op de hoogte

In onze nieuwsbrieven houden we je op de hoogte van onze projecten, resultaten, activiteiten, speciale acties en producten.

Aanmelden

Pers

Persberichten vind je bij onze persafdeling.

Naar Pers

Nieuwe serie Our Planet: er is nu actie nodig

Pinguïns lopen op het ijs/sneeuw

De langverwachte achtdelige documentairereeks Our Planet, met de stem van Sir David Attenborough, is vanaf vandaag wereldwijd te zien op Netflix. De baanbrekende documentairereeks is gemaakt in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds (WWF) en geproduceerd door het internationaal gerenommeerde Silverback Films. Our Planet bereikt wereldwijd miljoenen mensen en draagt daarmee bij aan het creëren van een beweging om de achteruitgang van natuur tegen te gaan. 

Our Planet brengt in beeld hoe biodiversiteit – de natuurlijke rijkdom waar wij van afhankelijk zijn -  wereldwijd ernstig onder druk staat. De Netflix-serie verschijnt op een cruciaal moment. Recente cijfers uit het Living Planet Report 2018 van WWF tonen aan dat de wereldwijde populaties van gewervelde diersoorten gemiddeld met 60 procent zijn afgenomen sinds 1970 – minder dan een mensenleven.

Adembenemend

Our Planet laat de meest waardevolle en kwetsbare natuur én bedreigingen zien. Deze zijn op adembenemende wijze met de nieuwste cameratechnologie gefilmd. Een crew van zeshonderd mensen is vier jaar bezig geweest met het filmen van de ambitieuze documentairereeks. Voor Our Planet zijn vijftig landen bezocht op alle continenten, van de Noordpool tot de mysterieuze dieptes van de oceanen, de uitgestrekte landschappen in Afrika en de regenwouden van Zuid-Amerika.

Het Wereld Natuur Fonds (WWF) wil met Our Planet het publiek onder ogen brengen wat er op spel staat, zodat ze massaal in beweging komen om de natuur te beschermen en wereldleiders op te roepen een actieplan te ontwikkelen, een ‘New Deal for Nature and People’. 

Oplossingen

WWF Ambassadeur Sir David Attenborough heeft de serie ingesproken: “We zijn de grootste bedreiging geworden voor de gezondheid van onze aarde, maar er is nog tijd om de uitdagingen aan te gaan die we zelf hebben gecreëerd. Als mensen begrijpen wat er op het spel staat, geloof ik dat ze van bedrijven en overheden eisen werk te maken van concrete oplossingen. De mens is als diersoort een uitstekende probleemoplosser. We kunnen een wereld creëren met zuivere lucht en schoon water, onbeperkte energie en een visvoorraad die ons nog tot ver in de toekomst zal onderhouden. Maar dan moeten we nu in actie komen.”