Blijf op de hoogte

In onze nieuwsbrieven houden we je op de hoogte van onze projecten, resultaten, activiteiten, speciale acties en producten.

Aanmelden

Pers

Persberichten vind je bij onze persafdeling.

Naar Pers

Olifanten Nki Nationaal Park permanent bewaakt dankzij crowdfundingactie

Bosolifant in baj samen met bongo's, Centraal Afrikaanse Republiek

Dankzij 472 funders kunnen WNF-collega Gilles Etoga en zijn team een rangerstation bouwen op een strategische plek in Nki Nationaal Park, in het zuidoosten van Kameroen.

Nki Nationaal Park en het daarnaast gelegen Boumba-Bek zijn belangrijke leefgebieden voor bosolifanten, maar de druk van stroperij is levensgroot. In de afgelopen tien jaar is het aantal olifanten met maar liefst 80 procent gedaald. Criminele bendes met geavanceerde apparatuur weten feilloos de kuddes op te sporen en af te slachten voor hun slagtanden. Vooral bij de populaire waterplek Ekouah bai blijken de olifanten erg kwetsbaar. De ecoguards hebben geen veilige plek waar ze de olifanten dag en nacht in de gaten kunnen houden, er is geen betrouwbare stroomvoorziening en er is een tekort aan communicatiemiddelen.

Meer dan 20.000 euro

Dankzij de crowdfundingactie, die nog 17 dagen loopt, is al meer dan 20.000 euro opgehaald. Hiermee kunnen we een modern rangerstation bouwen bij Ekouah bai. Het station wordt voorzien van:  

* een uitkijktoren;

* camera’s waarmee de rangers de bosolifanten kunnen monitoren en de aanwezigheid van stropers kunnen signaleren;

* nieuwe GPS-communicatieapparatuur zodat de rangers snel kunnen communiceren met het hoofdkwartier en hulptroepen kunnen inschakelen;

* zonnepanelen zodat de rangers altijd stroom hebben voor hun apparatuur

Ranger Gilles Etoga en collega's in Nki NP Kameroen

Tweede station?

Het geld dat bovenop de 20.000 euro binnenkomt, wordt geïnvesteerd in training en uitrusting van de rangers. Als we met nog 17 dagen te gaan 200% funding halen, kunnen we nóg een rangerstation bouwen in Boumba Bek, ten noorden van Nki, om ook daar 24 uur per dag bosolifanten te beschermen.

Kijk hier voor meer informatie over de crowdfundingactie en het project van WNF.