Blijf op de hoogte

In onze nieuwsbrieven houden we je op de hoogte van onze projecten, resultaten, activiteiten, speciale acties en producten.

Aanmelden

Pers

Persberichten vind je bij onze persafdeling.

Naar Pers

Overwinning voor oerbos Bialowieza in Polen

Het Europese Hof van Justitie heeft vandaag bevestigd dat het kappen van het Poolse oerbos Białowieża inderdaad illegaal is. Een duidelijke overwinning voor bedreigde Europese natuur!

De rechtszaak was aangespannen door de Europese Commissie. Polen kapt steeds meer bomen in dit unieke woud, waar wisenten, lynxen, wolven en oeroude bomen leven. Volgens de EU-wetgeving is het Białowieża-bos beschermd en mag dus zeker niet gekapt worden. In februari gaf de advocaat-generaal van het Hof van Justitie van de EU al aan dat de houtkap van het oerbos van Białowieża illegaal was. Deze definitieve uitspraak bevestigt dat dus.

Inspanning houdt niet op

Wisent loopt naar de ondergaande zon

Dariusz Gatkowski, biodiversiteitsspecialist van WWF-Polen: "Dit is heel goed nieuws voor de Poolse bevolking, die het Białowieża oerbos beschouwen als belangrijk natuurlijk erfgoed. Tegelijkertijd laten deze overtredingen van de wet zien dat onze inspanning hier niet ophoudt. Het Białowieża Nationaal Park moet uitgebreid worden, om zo een van de laatste oerbossen van Europa te beschermen."

Lees ook de eerdere uitspraak in februari en de maatregelen die vanuit Brussel in juli 2017 zijn genomen.