Blijf op de hoogte

In onze nieuwsbrieven houden we je op de hoogte van onze projecten, resultaten, activiteiten, speciale acties en producten.

Aanmelden

Pers

Persberichten vind je bij onze persafdeling.

Naar Pers

Pirin Nationaal Park gered!

Pirin National Park in Bulgarije

Fantastisch nieuws! Mede dankzij jullie handtekeningen hebben WWF-Bulgarije en andere ngo’s de laatste rechtszaak gewonnen tegen de regering van Bulgarije. Zij waren van plan om het Pirin Park, dat op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staat, open te stellen voor commerciële houtkap en de uitbreiding van een skiresort. Deze plannen zijn nu tegengehouden, wat betekent dat het Pirin Nationaal Park is gered.

Protesten en handtekeningen

WWF in Bulgarije organiseerde samen met andere ngo’s de afgelopen jaren een massaal straatprotest en tekende officieel bezwaar aan. Ook zijn er meer dan 85.000 handtekeningen verzameld door WWF voor de bescherming van Pirin Nationaal Park.

Bergtoppen Pirin Nationaal Park Bulgarije

Het Pirin Park

Het Pirin Nationaal Park heeft een bijzonder rijke biodiversiteit. Het is met zijn dichte bossen, mooie meren en prachtige weiden één van de best bewaard gebleven natuurgebieden van Europa. Het nationale park herbergt ruim 2000 diersoorten, waaronder de boomkikker en de Griekse landschildpad. Ook de zeldzame drieteenspecht voelt zich thuis in het natuurgebied. Dit is fantastisch nieuws voor het park en voor de mensen die zich al jarenlang inzetten voor de bescherming van het gebied.

Zie ook: WWF wint belangrijke rechtzaak voor Pirin