Blijf op de hoogte

In onze nieuwsbrieven houden we je op de hoogte van onze projecten, resultaten, activiteiten, speciale acties en producten.

Aanmelden

Pers

Persberichten vind je bij onze persafdeling.

Naar Pers

Sam Muller nieuwe voorzitter RvT WNF

Dr. Sam Muller, oprichter en directeur van juridisch onderzoeksinstituut HiiL Innovating Justice, is de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van WNF. Hij volgt per 1 december Lokke Moerel op, die sinds 2015 voorzitter was en sinds 2007 lid van de Auditcommissie.

WNF-directeur Kirsten Schuijt kijkt uit naar de samenwerking met de nieuwe voorzitter: “Ik heb een aantal jaren nauw met Sam Muller mogen samenwerken aan de oprichting van de Wildlife Justice Commission. Met Sam krijgen wij een zeer bevlogen, betrokken en diplomatieke voorzitter die altijd vernieuwing nastreeft. Door zijn enorme internationale netwerk en ervaring is hij ook voor WWF wereldwijd een grote aanwinst. Kortom, een voorzitter waar ik voor WNF enorm blij mee ben.”

Staat van dienst

De Haagse jurist Muller heeft een grote staat van dienst. Hij is niet alleen oprichter van HiiL, maar is ook founding director van de Justice Leadership Foundation en hij gaf leiding aan de Wildlife Justice Commission (WJC). De WJC, gevestigd in Den Haag en mede een initiatief van WNF, is een organisatie die zich sterk maakt voor de strafrechtelijke bestrijding van wereldwijde wildlife crime. Muller is hiervoor onder meer betrokken geweest bij de oprichting van het ICC, International Criminal Court, in Den Haag.