Blijf op de hoogte

In onze nieuwsbrieven houden we je op de hoogte van onze projecten, resultaten, activiteiten, speciale acties en producten.

Aanmelden

Pers

Persberichten vind je bij onze persafdeling.

Naar Pers

Start-ups gezocht voor Plastic Free Ocean accelerator-programma WNF en Impact Hub

WNF gaat tien startende ondernemingen ondersteunen die een veelbelovend initiatief hebben om de stroom van plasticvervuiling naar de oceanen te verminderen. Het Plastic Free Ocean accelerator-programma is een gezamenlijk initiatief met Impact Hub Amsterdam. Gedurende zes maanden gaan de ondernemers samenwerken met mentoren, experts en investeerders uit de gecombineerde netwerken van WNF en Impact Hub om een internationale sprong voorwaarts te maken met hun start-up.

Wie zoeken we?

Voor dit programma zijn we op zoek naar de tien beste start-ups met een product of dienst dat bijdraagt aan het terugdringen van de plasticvervuiling. Zij moeten beschikken over een klantenbestand om verder uit te bouwen, een sterk team en de capaciteit om de groeistrategieën die tijdens het programma worden ontwikkeld vervolgens uit te voeren.

De start-up moet op ten minste een van de volgende gebieden een vernieuwende oplossing bieden:

  • Minimaliseren van het gebruik van plastic: ontwikkelen van alternatieven, zoals duurzame en biologisch afbreekbare materialen
  • Hergebruik en recycling: innovatieve manieren om plasticafval in te zamelen en opnieuw te gebruiken
  • Bewustmaken van het publiek en stimuleren van gedragsverandering om vervuiling van plastic te voorkomen

Wat bieden we?

Om een internationale positie te verwerven is een grondig inzicht nodig in de beoogde markt. Met een wereldwijd netwerk van 100 locaties van Impact Hub en 60 WNF-kantoren helpen wij de start-ups snel op de goede weg. Via masterclasses en persoonlijke coaching delen we relevante kennis op allerlei gebieden, zoals strategie en uitvoering, financiën, marketing en verkoop, investeringen, impactmeting en pitchen.

Een vuilniswagen plastic per minuut

Het programma Plastic Free Ocean maakt deel uit van de wereldwijde inspanningen van WNF om de plasticstroom naar de oceanen vóór 2050 met ten minste 80 procent te verminderen. Op dit moment komt er jaarlijks zo’n 8 miljoen ton plastic afval in onze oceanen terecht, een volle vuilniswagen per minuut. Al dat plastic vormt een enorme, bijna onomkeerbare bedreiging voor het leven in zee en de menselijke gezondheid. Want de oceanen bieden niet alleen een thuis aan talloze dieren en planten, maar vormen ook een onmisbare bron van voedsel voor de wereldbevolking. Het is dan ook van levensbelang dat overheden, ondernemers, non-profitorganisaties en consumenten nú samen actie ondernemen om de gigantische plasticstroom naar zee een halt toe te roepen.

Aanmelden kan tot uiterlijk 14 januari 2018. Meer informatie over het programma kun je vinden op de website van Impact Hub.

Plastic soep: het probleem

Plastic op de Galapagoseilanden

Zorgwekkend veel plastic in lichaam walvissen