Blijf op de hoogte

In onze nieuwsbrieven houden we je op de hoogte van onze projecten, resultaten, activiteiten, speciale acties en producten.

Aanmelden

Pers

Persberichten vind je bij onze persafdeling.

Naar Pers

Stop Wildlife Crime-week 14 –18 november

kunstenaar Remko van Schaijk bezig in zijn atelier aan 3D-tekening van een neushoorn

De komende week staat bol van belangrijke gebeurtenissen voor wildlife en de strijd tegen de illegale handel in bedreigde diersoorten.

14 en 15 november, Vredespaleis, Den Haag:

Ten eerste is er op maandag en dinsdag in Den Haag de allereerste hoorzitting over internationale wildlife criminaliteit ooit. De Wildlife Justice Commission (WJC) wil met de hoorzitting de druk opvoeren op de Vietnamese regering die maar niet optreedt tegen de openlijke illegale handel in wilde dieren. Onderzoekers van de WJC deden uitgebreid onderzoek naar de illegale wildlife handel in Vietnam en gaven de 5000 pagina’s gedetailleerde bewijzen in januari aan de Vietnamese autoriteiten – maar tot nu toe bleef een antwoord uit. Daarom brengt de WJC de zaak nu in de openbaarheid met een publieke hoorzitting, in het Vredespaleis in Den Haag. Met als doel de Vietnamese regering in beweging te krijgen.

17 en 18 november, Hanoi, Vietnam:

De hoorzitting in Den Haag is goed getimed. Later in dezelfde week, op donderdag en vrijdag, vindt in Vietnam een internationale conferentie over de illegale handel in wildlife plaats. 46 landen zullen hier praten over  gezamenlijke initiatieven om wildlife crime aan te pakken. Om de druk op te voeren lanceerde WNF begin oktober een internationale petitie gericht op de Vietnamese autoriteiten. Bezorgde wereldburgers kunnen zo aan de Vietnamese premier laten weten dat ze willen dat hij maatregelen neemt om wildlife crime hard aan te pakken. Al 160.000 mensen zetten hun naam onder de petitie die voorafgaand aan de conferentie wordt overhandigd.

Hoe meer handtekeningen hoe beter!

Er kunnen altijd nog meer handtekeningen bij, hoe meer hoe beter! Heb je nog niet getekend, doe dat dan nu!

De Utrechtse 3D-kunstenaar Remko van Schaijk draagt op een originele manier bij aan de oproep aan  Vietnam. Hij maakte een grote 3D-tekening van een neushoorn die in het Vredespaleis wordt uitgerold voor de hoorzitting. Bij goed weer verhuist het doek op woensdag naar Het Plein in het centrum van Den Haag. Daar kun je met de 3D-neushoorn op de foto.

Bekijk het filmpje over the making of en interview met Remko door RTV-Utrecht.