Blijf op de hoogte

In onze nieuwsbrieven houden we je op de hoogte van onze projecten, resultaten, activiteiten, speciale acties en producten.

Aanmelden

Pers

Persberichten vind je bij onze persafdeling.

Naar Pers

"Straks hebben we meer plastic dan vissen in onze oceanen"

Een rivier vol met plastic naast een aantal huizen

Algemeen gebruik van plastic zakjes en de ontoereikende manier van afvalverwerking maken de Filipijnen één van de meest plastic-vervuilende landen ter wereld, volgens recente rapporten. Deze gebruiken in het Aziatische land hebben een enorm negatieve invloed op het milieu. WWF-Filipijnen zet zich in voor beach cleanups en voert campagne op social media om bewustzijn te creëren voor het probleem.

Veranderde kustgebieden

Nieuwe rapporten, onder andere van Greenpeace, hebben de Filipijnen aangewezen als één van de meest vervuilende landen wat plastic betreft. “Doordat we zoveel plastic gebruiken en we dat slecht afvoeren, zijn we het belangrijkste ecosysteem van ons land, namelijk onze kustgebieden, aan het veranderen”, zegt Joel Palma, de Filipijnse WWF-directeur. “Wetenschappers waarschuwen ons dat we over een enkele tientallen jaren al meer plastic in onze oceanen hebben rondzwerven dan vissen.”

Vervuilde zee, plastic spullen drijven aan het wateroppervlak

“WWF bereidt een campagne voor tegen het enkelvoudige gebruik van plastic”, zegt Dan Ramirez, communicatie- en mediamanager voor WWF-Filipijnen. “We willen het publiek, maar ook ondernemers en beleidsmakers anders laten nadenken over plasticvervuiling in zee. Ze kunnen we samenwerken om het steeds groter wordende probleem aan te pakken.”

Lees hier het volledige artikel (Engelstalig).