Blijf op de hoogte

In onze nieuwsbrieven houden we je op de hoogte van onze projecten, resultaten, activiteiten, speciale acties en producten.

Aanmelden

Pers

Persberichten vind je bij onze persafdeling.

Naar Pers

Team Tijger brengt 452.210 euro op

De WWF-Rangeractie Team Tijger heeft maar liefst € 452.210 opgebracht! Acteur en WWF-jeugdambassadeur Niek Roozen en een enthousiast team van bekende influencers maakten het fantastische bedrag vanmiddag bekend in Hotel Arena in Amsterdam.

“Wauw, dit is echt zó gaaf!!”, riep Niek Roozen toen het eindbedrag verscheen. “Iedereen heeft onwijs hard gewerkt voor dit resultaat. Ik ben trots op ons allemaal!” WWF-directeur Kirsten Schuijt is vooral dankbaar: “Het is toch fantastisch om zoveel jongeren in actie te zien voor dit iconische dier. En wat een prachtig bedrag; hier gaat WWF wereldwijd nóg meer verschil mee maken!”

3900 tijgers in het wild

Duizenden jonge actievoerders en ook scholen kwamen de afgelopen maanden in actie om geld in te zamelen om het aantal tijgers wereldwijd te verdubbelen. Het aantal tijgers is in 100 jaar tijd met een schrikbarende 97% afgenomen en tegenwoordig leven er nog maar 3900 tijgers in het wild. Belangrijkste oorzaken zijn onder meer stroperij en ontbossing.

Verdubbelen

WWF wil zoveel mogelijk leefgebieden van tijgers beschermen en met elkaar verbinden. Ook wordt er hard gewerkt aan het stoppen van de illegale handel in tijgerproducten. Het doel is om in 2022 (het volgende Chinese Jaar van de Tijger) het aantal tijgers te verdubbelen.

Lees wat WWF met de opbrengst van de WNF-Rangeractie Team Tijger allemaal kan doen.

Youtuber Korthom maakt samen met kunstenaars Brian Elstak en Loes van Delft limited designs voor de #TeamTijger... Lees meer