Blijf op de hoogte

In onze nieuwsbrieven houden we je op de hoogte van onze projecten, resultaten, activiteiten, speciale acties en producten.

Aanmelden

Pers

Persberichten vind je bij onze persafdeling.

Naar Pers

Tijger

Tijger
Wetenschappelijke naam Panthera tigris
Engelse naam tiger
Verspreiding verspreide gebieden in Zuidoost-Azië en het Verre Oosten (Amoergebied)
Leeftijd tot 25 jaar (gevangenschap)
Voeding vlees: ook (zeer) grote prooien
Lengte 1,4 - 2,8 meter; staart 60 - 110 cm
Gewicht 100 - 300 kg
onderverdeling 6 ondersoorten
Status bedreigd

De tijger is de grootste katachtige en onmiskenbaar met zijn zwart gestreepte oranje-gele vacht. In het begin van de vorige eeuw leefden er naar schatting nog zo'n 100.000 tijgers in een groot deel van Azië. Door het verdwijnen van zijn leefgebied en vooral door de meedogenloze jacht zijn er nu in het wild nog maar ongeveer 3900 over.

Van de negen ondersoorten zijn er de afgelopen zestig jaar drie uitgestorven: de Javaanse (eind jaren '80), de Kaspische (begin jaren '80) en de Balinese tijger (midden jaren '40). De Zuid-Chinese tijger is mogelijk ook in het wild uitgestorven: in de natuur is hij de afgelopen 25 jaar niet meer gezien.

Tegenwoordig is de vraag naar tijgerproducten voor traditionele oosterse medicijnen de belangrijkste oorzaak van de aanhoudende stroperij. WNF heeft zet zich in voor tijgerreservaten en tegen de handel in tijgerproducten.

De Rangers voeren actie voor de tijger! Jij toch ook?

Meer informatie over tijgers