Blijf op de hoogte

In onze nieuwsbrieven houden we je op de hoogte van onze projecten, resultaten, activiteiten, speciale acties en producten.

Aanmelden

Pers

Persberichten vind je bij onze persafdeling.

Naar Pers

Uitkomsten conferentie Hanoi over illegale handel teleurstellend

Neushoornhoorn en tijgertand op zwarte markt, Hanoi, Vietnam

Ruim 50 landen, waaronder Nederland, hebben op de afsluitende conferentie over illegale dierenhandel in Hanoi geen concrete afspraken kunnen maken om de stroperijcrisis te stoppen. WNF is zwaar teleurgesteld.

De Britse prins William was een van de sprekers tijdens de derde internationale conferentie over de illegale handel in wildlife (IWT). Hij waarschuwde de aanwezigen dat criminele syndicaten steeds geavanceerder te werk gaan; bedreigde soorten als de olifant en de neushoorn zullen uitsterven als de wereld niet snel actie onderneemt.

Niet genoeg

Gastheer Vietnam, zelf zwaar onder druk omdat het land te weinig doet om illegale handel te stoppen, deed wel enkele toezeggingen. Zo belooft de regering om de binnenlandse markt strikt te zullen monitoren, alle illegale handelspunten te sluiten, de handhaving te verscherpen en de grensoverschrijdende samenwerking te verbeteren.

Maar er moet veel meer gebeuren in Vietnam. Gearresteerde handelaren en smokkelaars moeten opgepakt worden en vervolgd en gestraft. Dat gebeurt nog steeds niet.

Lees het gehele persbericht.