Blijf op de hoogte

In onze nieuwsbrieven houden we je op de hoogte van onze projecten, resultaten, activiteiten, speciale acties en producten.

Aanmelden

Pers

Persberichten vind je bij onze persafdeling.

Naar Pers

Update je bucketlist met duurzame(re) vakantiebestemmingen

Het is februari en dat betekent dat veel mensen gaan nadenken over een vakantiebestemming voor de zomer. Er zijn veel prachtige plekken waar je zonder vliegtuig naartoe kunt.  

Volledig duurzaam vliegen bestaat helaas nog niet. Maar met openbaar vervoer kun je wel duurzaam reizen en ook de auto is een beter alternatief, mits je minimaal met zijn 2-en reist. Een wandel of fietsvakantie is natuurlijk helemaal duurzaam, maar dan kom je niet altijd heel ver.

Bijzonder hoeft niet ver weg te zijn. Voor een heleboel verre bestemmingen zijn er alternatieven dichterbij huis. We hebben een paar alternatieven voor je op een rij gezet. En zeg nou zelf, soms is het alternatief nog mooier dan ‘the real deal’.  

Strand met palmbomen en zee

Playa Del Carmen, Mexico ➡️

Strand blauw water en toren in de verte

La Pelosa, Sardinië

Witte zandstranden, helderblauw water en een prachtige onderwaterwereld. Moet je daar uren voor vliegen? Absoluut niet. In La Pelosa op het Italiaanse eiland Sardinië, waan je je in de tropen. Het prachtig heldere water maakt de zee uitstekend om in te snorkelen.

uitzicht over de Grand Canyon

Grand Canyon, USA ➡️

Uitzicht over Gorges Du Verdon met bomen

Gorges Du Verdon, Frankrijk

In het zuiden van Frankrijk bevindt zich de Gorges Du Verdon. Deze uitgesleten kloof is met 25 km de grootste van Europa en wordt ook wel de Grand Canyon van Europa genoemd. Als je hem ziet, zie je waarom. Je kunt er wandelen, varen, duiken en natuurlijk genieten van de adembenemende natuur. Je reis extra lang en avontuurlijk maken? Pak de fiets naar deze prachtige bestemming!   

Victoria falls watervallen met regenboog

Victoria Falls, Zimbabwe ➡️

Watervallen omringd door mooie bomen

Krka watervallen, Kroatië

De Victoria falls: een indrukwekkend watergordijn. Niet gek dat daar veel toeristen op afkomen. Toch hoef je niet zo ver te vliegen om mooie watervallen te bekijken. In het Krka park in Kroatië vind je het prachtige natuurverschijnsel: de Krka watervallen. ’s Zomers kun je hier naast wandelen in het park ook een duik nemen in de rivier bij de watervallen.  

De Big 5 Krugerpark, Zuid-Afrika ➡️

Een duikende witsnuitdolfijn van dichtbij

De Big Blue Five van de Noordzee

Op Safari gaan is voor velen een langgekoesterde droom. Wil je het milieu en jezelf een lange vliegreis besparen en toch de spanning van een safari ervaren? Ga dan op zoek naar de Big Blue Five van de Noordzee. De bruinvis, witsnuitdolfijn, haai, rog en blauwvintonijn behoren tot het lijstje van de Big Blue Five. Wist je dat ook de onderwaterwereld voor snorkerlaars en duikers hier prachtig is?

zonsondergang over de Mount Everest

Mount Everest ➡️

Uitzicht over de Zwitserse Alpen

 Zwitserse Alpen

In eerste instantie denk je waarschijnlijk: hoe kun je de Mount Everest vergelijken met de Zwitserse Alpen? Oké het is niet helemaal even hoog maar er zitten enorm veel pluspunten aan de Alpen ten opzichte van de Everest. Zo zijn de Zwitserse Alpen gemakkelijk bereikbaar (ook met de trein of zelfs de fiets). Ook is er veel meer kleur en dat maakt de uitzichten met besneeuwde bergtoppen extra mooi.

Toch graag verder weg? Er zijn ook reizen mogelijk waarbij je ook de lokale bevolking en natuur helpt.

Voor meer duurzame vakantie inspiratie kun je kijken bij Natuur & Milieu.

Do's en don'ts op reis

Als je met vakantie gaat, wees dan op de hoogte van de do’s en don’ts op reis. Koop geen foute souvenirs en doe niet mee aan excursies waar wilde dieren voor worden gebruikt. Teken de vakantiepledge en help mee wildlife crime te stoppen! 

Teken de pledge

Groene tips

Ben je op zoek naar meer manieren om duurzaam te leven? Kijk dan eens bij de groene tips.