Blijf op de hoogte

In onze nieuwsbrieven houden we je op de hoogte van onze projecten, resultaten, activiteiten, speciale acties en producten.

Aanmelden

Pers

Persberichten vind je bij onze persafdeling.

Naar Pers

Wereldwijde actie voor laatste 30 vaquita’s

Het Wereld Natuur Fonds lanceert vandaag een internationale petitie waarin de Mexicaanse president wordt opgeroepen alles in het werk te stellen om de met uitsterven bedreigde vaquita te redden. Er leven naar schatting nog minder dan dertig van deze Californische bruinvisen in het wild. Zonder ultieme inspanning van Mexico lukt het niet om deze kleine zeezoogdieren te redden in hun enige leefgebied, het werelderfgoed in de Golf van Californië.

Vaquita in water

De petitie komt vlak voordat het tweejarig verbod op kieuwnetten eind mei verloopt. Deze drijfnetten zijn dé grootste bedreiging van de vaquita, een van de kleinste walvisachtigen ter wereld. WNF roept daarom op tot een permanent verbod op kieuwnetten. De bruinvissen raken er in verstrikt en sterven een langzame verstikkingsdood. Sinds het populatieonderzoek in 2016 zijn zeker weer vijf vaquita’s gestorven in de netten. Een nieuwe analyse die WNF vandaag publiceert beschrijft wat de problemen en de oplossingen zijn voor de vaquita.

Lees hier het persbericht en het WWF rapport

Goed nieuws: Mexico zet belangrijke stap in redding vaquita!