Blijf op de hoogte

In onze nieuwsbrieven houden we je op de hoogte van onze projecten, resultaten, activiteiten, speciale acties en producten.

Aanmelden

Pers

Persberichten vind je bij onze persafdeling.

Naar Pers

WNF-Colombia komt met app om karetschildpad te beschermen

Een zwemmende Karetschildpad in de Caribische zee

WNF-Colombia vraagt het publiek om hulp bij de bescherming van de ernstig bedreigde karetschildpad. Het WNF heeft een app ontwikkeld waarmee iedereen in Colombia het kan doorgeven als hij ziet dat ergens in (delen van) karetschildpadden of hun eieren gehandeld wordt. Met behulp van deze informatie kunnen handelaars gestopt en vervolgd worden.

Het voortbestaan van de karetschildpad wordt ernstig bedreigd. WNF-Colombia vreest dat de soort zonder goede bescherming binnen tien jaar zal uitsterven in het Caribisch gebied. Dit zou een klap zijn voor het ecosysteem, waarin de karetschildpad een belangrijke functie heeft. Karetschildpadden eten sponzen en voorkomen zo dat deze het traag groeiende koraal overwoekeren. Ze spelen dus een sleutelrol bij het gezond houden van koraalriffen, die de basis vormen voor veel van het leven in de oceaan.

Siervoorwerpen van karet

De app, genaamd ‘Cero Carey’ is beschikbaar voor IOS en Android. Gebruikers van de app kunnen foto’s maken als ze illegale activiteiten zien die verband houden met de handel in karetschildpadden. Dit gaat met name om handel in het schild of daarvan gemaakte siervoorwerpen, bijvangst en het plunderen van nesten om de eieren te verkopen voor menselijke consumptie. De app werkt met GPS, zodat de gebruiker de exacte plaats van de illegale activiteit aan WNF-Colombia kan doorgeven.

Duurzaam toerisme

Foute souvenirs

Nieuw leefgebied karetschildpad in Colombia

Natuur redden met de laatste gadgets

Een flitspaal voor tijgers, een stoplicht voor schildpadden en DNA-onderzoek naar ijsberen. Lees hier hoe WNF moderne techniek inzet om de natuur te beschermen.

Programmeren van de route van een ecodrone, Nepal