Blijf op de hoogte

In onze nieuwsbrieven houden we je op de hoogte van onze projecten, resultaten, activiteiten, speciale acties en producten.

Aanmelden

Pers

Persberichten vind je bij onze persafdeling.

Naar Pers

World Wildlife Day 2018: Tijgers in een van de drukste winkelstraten van Amsterdam

Gebodypainte katachtigen op World Wildlife Day in Amsterdam

Tijgers, leeuwen, luipaarden en cheeta’s zijn -ondanks de kou- opgedoken in een van de drukste winkelstraten van Amsterdam. Bekende Nederlandse bodypainters hebben live in de etalage van Geitenwollenwinkel in de Utrechtsestraat modellen omgetoverd in de machtige roofdieren. De stichting SPOTS en WNF vragen met de actie “Wilde poezen in de uitverkoop’’ aandacht voor bedreigde katachtigen, het thema van World Wildlife Day 2018.

Achter deze ludieke bodypaint actie zit een hele serieuze boodschap. Volgens Femke Hilderink, tijgerexpert van WNF, zitten alle grote katachtigen wereldwijd heel erg in het nauw: “We zijn in de afgelopen eeuw al meer dan 97% van de tijgers kwijtgeraakt, in nog geen 20 jaar is 40% van de leeuwen verdwenen en er zijn naar schatting nog maar zo’n 7100 cheeta’s. Het is dus essentieel dat er nu in actie wordt gekomen. De mens is helaas de grootste bedreiging voor katachtigen, maar we zijn tegelijkertijd ook de oplossing. Als we willen dan kunnen we ervoor zorgen dat grote katachtigen een toekomst hebben. Je ziet dat het kan want het aantal tijgers in het wild is onder meer dankzij betere bescherming gegroeid van 3200 in 2010 naar 3900 nu”.