Video's

Wat WNF doet
Dieren

Kijk voor de laatste video's op ons YouTube-kanaal.

Hieronder vind je een selectie van video's over natuurbescherming en het werk van WNF in het veld wereldwijd.

Verhuizing zwarte neushoorn in Zuid-Afrika, Jacques Flamand

WNF-projectleider dr. Jacques Flamand is een bevlogen beschermer van de bedreigde zwarte neushoorn. Zijn team werkt aan het vergroten van het leefgebied van de zwarte neushoorn in Zuid-Afrika.

Bekentenissen van een tijgerstroper

Stroperij en illegale handel vormen de grootste bedreigingen voor de tijgers. Het WNF werkt samen met voormalige stropers en lokale overheden om het stropen een halt toe te roepen en de soort te redden.

Handboek voor tijgertellers

Het tellen van tijgers is geen makkie. Onderscheid maar eens het spoor van een tijger van dat van een luipaard. WNF ontwikkelde een handboek voor ‘tiger trackers’. Ze gebruikten het bij de telling in 2015. Uit de resultaten bleek dat er 540 Siberische tijgers leven in Rusland, meer dan tien jaar geleden!

Translocatie zwarte neushoorn in Zuid-Afrika

Het is de zevende keer dat WNF een dergelijke verplaatsing van bedreigde zwarte neushoorns naar een nieuw leefgebied voor haar rekening neemt. Doel van de translocatie is om het leefgebied van de dieren uit te breiden en ze beter te beschermen.

De Cerrado

De Cerrado in Brazilië bevat 5 procent van al het leven op aarde en er is nog veel te ontdekken. Een indrukwekkend animatiefilmpje over een bijzonder gebied.

Stroperij in Kameroen, Leonard Usongo

Leonard Usongo werkte jarenlang voor WWF in Kameroen. Hij is intussen elders aan de slag, maar zijn verhaal over stroperij is helaas nog steeds actueel. Het illustreert de uitdagingen van vele andere WWF-collega's in het veld.

Waarom biobrandstof

Duurzame palmolie tegen ontbossing

Steeds meer palmolieproducenten in Indonesië en Maleisië schakelen over op duurzame palmolie. Het is nu aan fabrikanten en supermarkten in Nederland deze 'bosvriendelijke' palmolie te verwerken.

Argentinië, Franciscana-dolfijn

In Argentinië beschermt WNF de Franciscana-dolfijn. Het vistuig van lokale vissers doodde helaas veel dolfijnen. Ander vistuig helpt de soort overleven.

Eco-drone om stropers op te sporen

WNF experimenteert met model vliegtuigjes om stropers op te sporen.

Tijgertelling in Rusland

Sergey Aramilev van WWF-Rusland telt tijgers samen met boswachters en andere mensen uit de buurt. Hij legt uit hoe dat gaat.

Umky Patrol: ijsberen patrouille

In het noordoosten van Rusland, in de Chukotka regio, komen sinds een aantal jaren steeds vaker ijsberen steden in gewandeld. Als reactie hierop, hebben Chucki jagers samen met het WNF de "Umky" ofwel IJsbeer Patrouilles opgezet.

Onderzoek naar ijsberen

WNF steunt een grootschalig onderzoek naar ijsberen, om meer te weten te komen over de gezondheid en bewegingen van de dieren. Hiervoor zijn ijsberen van een halsband met zender voorzien, zodat ze in het veld terug te vinden zijn en onderzoekers gegevens kunnen verzamelen.

Parkwachter Andile

Stroper wordt ranger

Désiré Deontegeo was vroeger stroper in het regenwoud van Kameroen, maar zet tegenwoordig zijn kwaliteiten in voor natuur bescherming: hij werkt als 'forest tracker' voor WNF.

Verhuizing zwarte neushoorn in Afrika - helicopterpiloot Tosh

Bescherming van de Koraaldriehoek, kraamkamer van de zee

Animatie over de Koraaldriehoek en het WWF-werk in deze kraamkamer van de oceanen.

Klimaatverandering en bossen

Bomen slaan CO2 op. Door ontbossing komt de CO2 weer vrij. Ook verdwijnt leefgebied van dieren in het bos. WNF werkt samen met partners aan oplossingen.

Vis vangen, maar hoe?

Wat zijn Fish Aggregating Devices (FAD's) en hoe nuttig of schadelijk zijn ze? Dat hangt af van de gebruiker: de duurzame traditionele haak versus de destructieve industriële vloten. Regulering is onontbeerlijk.

Expeditie Noordzee

De Noordzee is het grootste natuurgebied van Nederland. Een heel bijzonder gebied bovendien. Tijdens Expeditie Noordzee zijn er bijzondere ontdekkingen gedaan. Expeditie Noordzee is een initiatief van Stichting Duik de Noordzee Schoon en WNF.

Samenwerking met bedrijven, overheid, loterij

Waarom WNF samenwerkt met de overheid, loterij in beeld gebracht.

De impact van FSC in het veld

Een FSC gecertificeerd bosbouwbedrijf in Kameroen draagt bij aan het behoud van het bos en de daarbij behorende flora en fauna. De bevolking profiteert daar rechtreeks van. Nu en in de toekomst.

Een selectie van bedreidgde dieren

Meer video's van dieren vind je in de dierenbieb.

Laat de Sumatraanse tijger niet verdwijnen

Neushoornkalfjes in Kwazulu-Natal

Met de neushoornkalfjes in KwaZulu-Natal gaat het goed! De kalveren van een neushoorn blijven de eerste 3 tot 4 jaar bij hun moeder. Daarna gaan ze alleen door het leven tot ze toe zijn aan nageslacht en op zoek gaan naar een partner.

Sneeuwluipaarden van dichtbij

In Mongolië werkt WNF aan de bescherming van de raadselachtige sneeuwluipaard. Om zijn gedrag beter te leren kennen en het aantal te kunnen tellen wordt gebruik gemaakt van cameravallen.

De Atlantische blauwvintonijn (Engels)

De Atlantische blauwvintonijn is een van de iconische vissoorten van de Middellandse Zee. Het zijn ook een van de grootste en commercieel meest waardevolle vissen ter wereld. Al jaren is de blauwvintonijn zwaar overbevist en slachtoffer van wijdverbreide piraterij in de visserij, vooral in de belangrijkste paaigronden in de Middellandse Zee.

Rivierdolfijnen in de Amazone

In de Amazone komen zeldzame rivierdolfijnen voor.

Tonijn in de Koraaldriehoek

De Koraaldriehoek wordt ernstig bedreigd. De markt voor tonijn is in met name Japan en Korea zó groot dat het gebied wordt overbevist om aan de immense vraag te kunnen voldoen. WNF werkt hard om de tonijnstand in de Koraaldriehoek weer op peil te brengen.

De bosolifant beschermen

De bosolifant in Afrika wordt ernstig bedreigd door stroperij. Geven we de hem op? Of geven we hem door?