Spring naar content

WNF en Rabobank

Ambitie

Rabobank en WNF werken sinds 2011 in een partnership aan het verduurzamen van landbouw- en voedselketens. Met vier pilotprojecten willen we aantonen dat het behoud van biodiversiteit, duurzame voedselproductie en een gezonde economie samengaan. Door onze samenwerking willen we financiële instellingen en bedrijven stimuleren om duurzamer te investeren. Het streven is om onze 4 pilotprojecten in 2017 succesvol te hebben afgerond.

Criteria

Elk project is volgens Rabobank en WNF geslaagd zodra het aantoont dat:
  • De druk op natuur en ecosystemen significant is verminderd als gevolg van de duurzaamheidsmaatregelen die in de projecten zijn toegepast.
  • Producenten economisch beter af zijn door een hogere voedselproductie per hectare te realiseren. Dat doen ze bijvoorbeeld door gedegradeerd land weer geschikt te maken voor productie, minder hulpstoffen zoals water en kunstmest te gebruiken en hun management te verbeteren.

Projecten

  • Eén van onze 4 pilots loopt in Chili. Rabobank en het WNF zijn daar een project gestart om de zalmkweeksector te verduurzamen. De andere 3 projecten zijn we aan het opzetten in Indonesië (palmolie), India (katoen) en Brazilië (soja).
  • Samen met andere partijen werken Rabobank en WNF aan een model voor visserijbedrijven om te meten hoe duurzaam ze zijn, de zogenaamde Sustainable Seafood Tool.
  • Rabobank, Nederland in Dialoog en het WNF hebben de handen ineen geslagen voor WORLD=U, een internationale jongerendialoog. Jongeren worden betrokken bij issues die belangrijk zijn voor hun toekomst, zoals voedsel, klimaat en financiën.

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier lees je meer informatie. Om cookies uit te zetten klik je hier. Deze melding verbergen X