Our Planet

Dit is Our Planet

Unieke samenwerking Netflix, WWF en Silverback Films

Onze huizen, onze gezondheid, ons eten, de lucht die we inademen, het water dat we drinken – onze levens en alle dingen waar we om geven, kunnen niet bestaan in een wereld zonder natuur. De natuur is essentieel. Het is onze bron van leven.

Maar inmiddels zijn we zelf de grootste bedreiging voor de gezondheid van onze planeet geworden. Het Living Planet Report 2018 laat zien dat de populaties wilde dieren tussen 1970 en 2014 met 60% zijn afgenomen.

Gelukkig is er hoop. We begrijpen de wetenschap achter het probleem en we hebben de oplossingen. Wat we nu écht nodig hebben, is de wereldwijde motivatie om er nu meteen iets aan te gaan doen.

Een unieke samenwerking

Our Planet is een Netflix Original documentaireserie van Silverback Films, gemaakt in samenwerking met WWF. Deze baanbrekende achtdelige serie, ingesproken door Sir David Attenborough, komt op 5 April 2019 wereldwijd op Netflix te staan.

Gefilmd over een periode van vier jaar, verkent Our Planet de mooiste natuurwonderen, iconische diersoorten en spectaculaire wildlife taferelen. Daarnaast worden de kwesties die de planeet nu bedreigen in de serie belicht.  

Onze missie is mensen over de hele wereld inspireren, zodat ze werkelijk begrijpen hoe het ervoor staat met onze planeet en de bedreigingen die er zijn. Alleen zo kunnen we samen beginnen aan het herstel van de natuur en op den duur het tij keren.

Our Planet daagt mensen uit tot het belangrijkste gesprek van onze tijd – het gesprek over het huis dat we samen delen.

Deel dit op: