Project Peperpot

Peperpot Nature Park Suriname

Het Wereld Natuur Fonds heeft van de Nationale Postcode Loterij een financiele bijdrage ontvangen voor Peperpot Nature Park in Suriname. Het geld is bedoeld om een corridor naar het Amazonegebied veilig te stellen en er een belevingsjungle te creëren waar jong en oud kunnen leren over de plantagegeschiedenis en de rijke biodiversiteit van dit gebied.

Plantage Peperpot

Stichting Peperpot Nature Park is een oude plantage, vlakbij Paramaribo. Een plek waar geschiedenis, cultuur en natuur samen komen. De plantage verwildert en je ziet er een prachtig oerwoud ontstaan. Je kunt er wandelen, fietsen en vogels bekijken, want Peperpot is een internationaal befaamde vogelspotplek. Veel scholen bezoeken deze plantage om meer te leren over de rijkdom van de Surinaamse planten en dieren.

Peperpot Nature Park in Suriname is een begrip onder vogelaars en natuurliefhebbers. Welke zoogdieren er leven is in kaart gebracht. Zoogdieren vervullen belangrijke functies bij het onderhouden van tropisch regenwoud omdat ze zich onder andere voeden met fruit en dus zaden verspreiden, bestuiven en grazen. Lees hieronder het rapport van research coördinator Serano Ramcharan.

Medium to large mammals in Peperpot NP

Nieuws over project Peperpot

Na een onzekere toekomst voor natuurpark Peperpot gaat het nu weer de goede kant op! Er is een nieuw bestuur dat activiteiten... Lees meer
De samenwerking tussen de Postcode Loterij en WNF wordt met 5 jaar verlengd! Dankzij de deelnemers van de loterij kunnen... Lees meer
Peperpot National Park traint gidsen in biodiversiteit en natuurbescherming. Lees meer