Een orang-oetan in een boom in Sebangau National Park, Indonesisch Borneo,

De organisatie

Het Wereld Natuur Fond is onderdeel van de internationale natuurbeschermingsorganisatie WWF (Worldwide Fund for Nature)

Achterban

De Nederlandse tak van WWF, het Wereld Natuur Fonds, heeft per 30 juni 2016 een achterban van 760.000 donateurs, WNF-Bamboekidz, WNF-Rangers en WNF-LifeGuards. Daarnaast zijn er 3500 vrijwilligers in het hele land actief voor WNF en hebben we per 1 juli 2016 ruim 338.000 friends en volgers op social media.

Internationaal secretariaat

Reuzenpanda tussen de bladeren bij Wolong in de Chinese provincie Sichuan.

WNF in Nederland maakt deel uit van de internationale natuurbeschermingsorganisatie WWF (World Wide Fund for Nature). De organisatie heeft kantoren in meer dan 90 landen. Het internationale secretariaat van WWF is gevestigd in Zwitserland. Het bestuur bestaat hoofdzakelijk uit vertegenwoordigers van de nationale organisaties. Voor Nederland is Lokke Moerel vertegenwoordigd als voorzitter.

Meer over het Wereld Natuur Fonds

WNF-Jaarverslag

Al twee jaar geen neushoorns gestroopt in Nepal, een comeback van oesterriffen en mosselbanken in de Noordzee: deze en meer resultaten lees je in ons jaarverslag 2015-2016.
Download pdf 6.758 kb

Natuurbeschermingsstrategie WNF

De natuurbeschermings-strategie van WNF voor 2013-2016 weergegeven in een overzichtelijk document (Engelstalig). De wereldkaart laat onze prioriteiten zien.
Download pdf 2.230 kb