Compliance Coordinator & Legal Advisor (32-40 uur)

Wil jij samen met bevlogen collega’s werken aan de wereldwijde bescherming van natuur? En meebouwen aan de groeiende beweging van partners die hier op allerlei manieren aan bijdragen? Dat is wat je doet als je werkt bij het Wereld Natuur Fonds.

De organisatie van het Wereld Natuur Fonds bestaat uit de afdelingen: Conservation, Engagement, Organisation & Talent Development en Finance & Operations. De afdeling Finance & Operations is verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering van de WWF-NL organisatie en bestaat uit Finance, ICT, Planning Monitoring en Evaluatie, Planning, Inkoop en Facilities, het Secretariaat en Legal & Compliance. Legal & Compliance is samen met de compliance functionarissen bij finance en HR verantwoordelijk voor het identificeren en het bewaken van de betrouwbaarheid en integriteit van de activiteiten van het Wereld Natuur Fonds en haar medewerkers, waaronder eveneens begrepen privacy & compliance risico’s.

De functie van Compliance Coördinator & Legal Advisor maakt deel uit van de afdeling Legal & Compliance. Deze afdeling bevat de positie van General Counsel, een Legal Counsel voor juridische zaken en twee Legal Advisors voor nalatenschappen. De General Counsel rapporteert aan de CFO/COO.

De functie Als Compliance Coördinator & Legal Advisor ga je binnen de organisatie aan de slag met het coördineren en uitvoeren van het compliance beleid. Je ziet erop toe dat wetten en regels binnen dit beleid worden nageleefd en vertaalt deze regelgeving naar interne procedures. Je bent ook een sparringpartner voor meerdere afdelingen binnen de organisatie. Denk aan aspecten als integriteit, privacy, fraude en corruptie, mensenrechten etc. Hoewel de hoofdactiviteiten bestaan uit compliance werkzaamheden zal de functie ter ondersteuning van het juridische team ook juridische werkzaamheden bevatten. Denk hierbij aan het opstellen en advisering over (bijvoorbeeld inkoop, IP, samenwerkings) overeenkomsten.

Als Compliance Coördinator & Legal Advisor fungeer je als rechterhand van de General Counsel. Je ondersteunt haar dagelijks door het coördineren van voorbereidende werkzaamheden en vertaalt en analyseert informatie. Je krijgt veel vrijheid en veel verantwoordelijkheid, terwijl procedures je werkzaamheden in goede banen leiden.

Taken en verantwoordelijkheden

 • Je ondersteunt de ontwikkeling en handhaving van interne gedragscodes. Je verzorgt de coördinatie en fungeert als projectleider.
 • Je initieert en coördineert informatievoorziening binnen de organisatie ter vergroting van de bewustwording mbt compliance binnen de organisatie.
 • Je hebt een centrale rol in de bewaking van compliance aspecten en je bent intern en extern aanspreekpunt voor compliance en privacy gerelateerde zaken.
 • Je volgt en signaleert de interne en externe omgeving van de organisatie op het gebied van maatschappelijke opvattingen mbt compliance en privacy, de (internationale) organisatie zelf en binnen de goede doelen sector.
 • Je volgt en signaleert ontwikkelingen op het gebied van (interne) regelgeving en binnen de sector.
 • Je draagt, in aanvulling op het integriteitsbeleid, mede zorg voor het (mee)opstellen van verbijzonderd beleid voor organisatie onderdelen en maakt de vertaalslag.
 • Je ziet toe op de toepassing en uitvoering van het integriteits- en privacybeleid.
 • Je bewaakt het register van verwerkingen, accordeert verwerkersovereenkomsten, bewaakt het protocol datalekken en periodieke uitvoering van (D)PIA’s op de verschillende hoofdprocessen binnen de organisatie.
 • Je ondersteunt het juridische team bij de juridische werkzaamheden.

Wie ben je en wat kun je?

 • Je bent een stevige, enthousiaste en communicatief sterke persoonlijkheid, in staat om een goed gefundeerd onafhankelijk eigen standpunt in te nemen.
 • Je neemt verantwoordelijkheid en je stelt hoge eisen aan jezelf en anderen.
 • Je beschikt over een oplossingsgerichte instelling en je kunt goed samenwerken.
 • Je beschikt over een afgeronde juridische HBO of WO opleiding.
 • Je hebt ervaring met compliance en privacy beleid, de uitvoering daarvan en het toezicht daarop.
 • Je bent bekend met een op risico gebaseerde aanpak gecombineerd met het zien en aanbrengen van operationele verbeteringen.
 • Je kunt uitstekend projectmatig werken.
 • Je beschikt over organisatiesensitiviteit en je bent in staat om te anticiperen op interne en externe ontwikkelingen.

Kernwaarden

Je herkent je in de kernwaarden van het Wereld Natuur Fonds:

 • Idealistisch pragmatisch
 • Open in verbinding
 • Aanstekelijk enthousiast
 • Gericht op impact

Wat bieden wij

Het Wereld Natuur Fonds is een enthousiaste, dynamische en veelzijdige organisatie met een informele sfeer. Het Wereld Natuur Fonds heeft een prachtig doel en gedreven medewerkers. We bieden een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Informatie en procedure

Ben je geïnteresseerd in deze functie en herken je je in bovenstaand profiel? Stuur dan uiterlijk 20 mei a.s. een e-mail met motivatie en curriculum vitae naar Carolien Bijen, hr@wwf.nl.

Heb je vragen over de functie? Neem dan contact op met Annemarie Dijkhuizen: adijkhuizen@wwf.nl

De werving voor deze functie is zowel intern als extern gelijktijdig opgestart.