d

De aarde vanuit de ruimte

Our Planet

Een splinternieuwe Netflix Originals-serie over onze prachtige, maar kwetsbare natuur

Zulke prachtige natuurbeelden zag je niet eerder… Our Planet laat ons de wonderen van de natuur zien. In acht afleveringen toont de serie 's werelds meest zeldzame wilde diersoorten, spectaculaire wildlife taferelen en waardevolle natuurlijke leefgebieden. Kijken dus!

Our Planet is een Netflix Originals documentaireserie en een vier jaar durende samenwerking tussen Silverback Films, WWF en Netflix. Deze baanbrekende, achtdelige serie, ingesproken door Sir David Attenborough, is vanaf 5 april 2019 wereldwijd op Netflix te zien. Bekijk de serie op Netflix.

afbeelding

Berggorilla in de bergen in Virunga, Rwanda

Een belangrijke boodschap

Ons huis, onze gezondheid, ons eten, de lucht die we inademen, het water dat we drinken: ons leven en alles waar we om geven kan niet bestaan in een wereld zonder natuur. Natuur ís de bron van leven.

Inmiddels zijn wij als mens de grootste bedreiging geworden voor de gezondheid van onze aarde. Our Planet daagt mensen uit tot het voeren van het belangrijkste gesprek van deze tijd - over een thuis wat wij allemaal, natuur en mens, samen delen.

Wat is er aan de hand?

Onze planeet heeft veel te verduren. Volgens het laatste Living Planet Report uit 2018 is het aantal vissen, vogels, zoogdieren, amfibieën en reptielen sinds 1970 met wel 60% afgenomen. 

Onze impact op de wereld is groot. Plastic dat we gebruiken vervuilt de oceanen, onze dammen blokkeren de rivieren en vissenmigratie, en door de herrie van scheepvaart kunnen walvissen niet goed meer communiceren. Omdat wij de grootste bedreiging zijn is er ook hoop: wij kunnen er zelf wat aan doen.tijger

afbeeldingafbeeldingWat doet WWF?

WWF wil de rijkdom aan iconische dieren en gebieden die te bewonderen zijn in Our Planet beschermen. Onze gezamenlijke missie is om mensen over de hele wereld te inspireren, zodat ze begrijpen hoe het ervoor staat met onze planeet en de bedreigingen.

Samen willen we een wereld tot stand brengen waarin mens en natuur in harmonie leven. Daarom werken we vanuit verschillende thema’s, zoals bossen, oceanen, rivieren en landbouw, aan de bescherming van bedreigde dieren en gebieden. Maar er is ook genoeg waar je zelf vandaag al mee kunt beginnen!

Kom in actie

Wil je zelf meer doen om de natuur te beschermen? Sluit je aan bij ons actieteam en laat jouw stem horen! Samen kunnen we het verschil maken.

SLUIT JE AAN

Mensen met kaars bij Earth Hour 2019

Our Planet: het boek

Verdiep je in het verhaal van onze planeet en ontdek hoe we het tij kunnen keren. Je ziet de kwetsbare schoonheid van de oceanen, jungles en woestijnen.

BEKIJK EN BESTEL

Veel koningspinguïns, kleine en volwassenen

Draag je steentje bij

WWF zet zich wereldwijd in voor de bescherming van dieren en de natuur. Bekijk hier hoe je ons natuurbeschermingswerk kunt helpen en ondersteunen.

DOE MEE

Walvishaai zwemt tussen vissen en eet bijna plasticDe jongeren van vandaag hebben de toekomst in handen

De serie laat ons de wonderen van de natuur zien, maar brengt ook een belangrijke boodschap: samen kunnen we de aarde redden, als we nú wat doen. De jongere generatie heeft de touwtjes in handen om de wereld duurzamer te maken.

Wat kan jij doen?Vier rennende wildebeests

afbeelding

Deel de boodschap

Hoe meer mensen zich bewust worden van de bedreigingen van onze planeet, hoe meer mensen zich verantwoordelijk gaan voelen om hier iets aan te doen.

Help jij ons de boodschap te verspreiden? Alleen zo kunnen we samen het verschil maken!

Deel dit op:Heb je een vraag? Bel ons!

0800-1962 (gratis)

Op werkdagen

tussen 09:00 en 17:00 uur