De aarde vanuit de ruimte

Onze planeet, hun toekomst

Volgens het Living Planet Report 2018 kampt de hele wereld met natuurverlies, voornamelijk door het gedrag van mensen. De serie Our Planet, nu te zien op Netflix, laat ons de wonderen van de natuur zien, maar brengt ook een belangrijke boodschap: samen kunnen we de aarde redden, als we nú wat doen.

Jeugd speelt een grote rol in de toekomst

De groene generatie staat al klaar om goed voor onze aarde te zorgen. En dat vinden we natuurlijk fantastisch! Daarom helpen we kinderen en jongeren graag een handje via onze binnen- en buitenactiviteiten, lesprogramma’s op scholen en de magazines. Want als we goed voor de natuur zorgen, zorgt de natuur goed voor ons!

Kinderen springen in de zee bij zonsondergang, Funafuti, Tuvalu, Living Planet Report 2018

Lessen op school

Handig! Wil je een spreekbeurt doen over bijvoorbeeld de panda, tijger of koraal? Vind hier alle info! Ook jouw juf of meester kan alle info vinden over wilde dieren in de klas en zelfs een gastles aanvragen.

WWF OP SCHOOL

Maak je kind natuurbeschermer

WWF-Rangers komen samen in actie om de natuur en wilde dieren te beschermen. Ze leren alles over reusachtige regenwouden, oogverblindende oceanen en de wonderlijke dierenwereld. Want als we samen goed voor de natuur zorgen, zorgt de natuur goed voor ons.

Als je je kind WWF-Ranger maakt geef je hem of haar niet alleen leerzame natuurervaringen. Jullie helpen ook de natuur wereldwijd te beschermen en te herstellen.

MELD JE KIND AAN

Kom in actie

Wil je zelf meer doen om de natuur te beschermen? Sluit je aan bij ons actieteam en laat jouw stem horen! Samen kunnen we het verschil maken.

SLUIT JE AAN

Mensen met kaars bij Earth Hour 2019

Our Planet: het boek

Verdiep je in het verhaal van onze planeet en ontdek hoe we het tij kunnen keren. Je ziet de kwetsbare schoonheid van de oceanen, jungles en woestijnen.

Bekijk En Bestel

Veel koningspinguïns, kleine en volwassenen

Draag je steentje bij

WWF zet zich wereldwijd in voor de bescherming van dieren en de natuur. Bekijk hier hoe je ons natuurbeschermingswerk kunt helpen en ondersteunen.

DOE MEE

Walvishaai zwemt tussen vissen en eet bijna plastic
Heb je een vraag? Bel ons!

0800-1962 (gratis)

Op werkdagen

tussen 09:00 en 17:00 uur