TEKEN DE PETITIE

EN RED DE NEDERLANDSE NATUUR!Ja, ik wil de Nederlandse natuur en mijn stamppot redden. Daarom roep ik de Tweede Kamer op om te kiezen voor natuurvriendelijke landbouw!

Je gegevens

Het Wereld Natuur Fonds legt je gegevens vast volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming. We houden je eenmalig op de hoogte over de resultaten van deze actie. Wanneer je hebt aangevinkt dat je ook een van onze nieuwsbrieven wilt ontvangen, dan sturen we je deze toe. Als je deze niet meer wilt ontvangen, dan kun je je bij elke mail afmelden.

Wil je meer weten over WWF en jouw gegevens? Lees meer in onze privacy policy. Je kunt ons ook gratis bellen (0800-1962) of mailen (info@wwf.nl).

Aantal stemmen
31383


Waarom zou ik mijn stamppot redden?

De manier waarop we in Nederland voedsel produceren, zoals de ingrediënten voor onze stamppot, is nog té vaak niet duurzaam. Het put de Nederlandse bodem uit. Zo is de biodiversiteit in ons boerenland met 40% afgenomen. Dit moet en kan anders!

Steeds meer boeren willen een bijdrage leveren aan de oplossing, maar zitten knel in een systeem waarin hun inspanningen voor natuur niet beloond worden. Er ligt een plan klaar: samen met bedrijven, overheid, boeren en consumenten kunnen we de landbouw natuurvriendelijker maken. Minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedsel wil graag bijdragen aan de oplossing. Net zoals steeds meer boeren.

Steun van de Tweede Kamer is nu cruciaal! Teken daarom onze petitie waarin we de Tweede Kamer oproepen om te kiezen voor echt natuurvriendelijke landbouw. Een gezond boerenland met ruimte voor weidevogels, bloemen, bijen en alle andere natuur. Goed voor de natuur én voor de stamppot. Want als we goed zorgen voor de natuur, zorgt de natuur goed voor ons. #Savedestamppot en de Nederlandse natuur. Teken de petitie!afbeeldingWat vragen wij de Tweede Kamer?

De politieke partijen in de Kamer hebben veel invloed op de toekomst van de landbouw in Nederland; zij kunnen besluiten nemen over beleid en wet- en regelgeving waardoor boeren ook echt natuurvriendelijk kunnen gaan werken.  En dát wil een groot deel van de boeren ook! Maar dan moet de politiek dat wel mogelijk maken, dus wij vragen het volgende aan de Tweede Kamer:

  1. Schrap wetten en regels die natuurvriendelijke landbouw in de weg staan.
  2. Zet de Europese landbouwsubsidie van ca 700 miljoen  per jaar in voor boeren die deze omslag maken en meetbare resultaten boeken voor natuur, landschap, bodem, water en klimaat.
  3. Steun de concrete oplossingen en aanbevelingen voor herstel van de biodiversiteit in Nederland uit het Deltaplan Biodiversiteitsherstel Dit plan is opgesteld door 19 Nederlandse partijen, waaronder het Wereld Natuur Fonds, boerenorganisaties, de Rabobank, zuivelondernemingen en het Centraal Bureau Levensmiddelen.

Het is in Den Haag de afgelopen decennia niet gelukt om de biodiversiteit in Nederland te herstellen én om boeren een gezond toekomstperspectief te bieden. Wij roepen daarom alle politieke partijen op tot actie over te gaan voor een landbouw die goed is voor de natuur, de boer en onze voedselvoorziening.afbeelding

afbeelding

Wat kan ik zelf doen? 5 ideeën!

Dat de productie van ons voedsel niet altijd even goed is voor de natuur, weten we eigenlijk wel. Maar in ons hectische leven lukt het niet altijd om hier rekening mee te houden. Het goede nieuws is dat velen al hun steentje bijdragen als het gaat om het kopen en produceren van beter eten. Naast het tekenen van de petitie kun je als consument ook het verschil maken door voor een bewuster eetpatroon te kiezen.

1)     Eet plantaardig ▼

2)    Voorkom voedselverspilling ▼

3)     Koop groente en fruit van het seizoen ▼

4)     Kies voor duurzaamheidskeurmerken ▼

5)     Ga voor biologisch ▼