Close up van kop van tijger

tijgers

Aan de manier waarop een tijger sluipt en op zijn prooi afspringt, is goed te zien dat hij familie is van de kat. Binnen die familie is de tijger de grootste en de zwaarste. Met zijn indrukwekkende, sterke lichaam, scherpe tanden en levensgevaarlijke klauwen wordt hij vaak de koning van de jungle genoemd. Chinezen lezen in de zwarte lijnen op het voorhoofd van de tijger het Chinese teken ‘Wang’, dat koning betekent.

Een Indo-Chinese tijger in het water in het Mekonggebied
Een Indo-Chinese tijger in het water in het Mekonggebied

Leefwijze

Tijgers eten andere dieren. Liefst herten of wilde zwijnen, maar ook kleinere dieren zoals vogels, vissen en kikkers. Ongeveer een maand per jaar, meestal in de winter of het voorjaar, paren tijgers met elkaar. Daarbuiten leven ze op zichzelf. Tijgers komen in verschillende omgevingen voor, van tropische moerasachtige streken tot dichte sneeuwrijke bossen.

Meer over de tijger:

Bedreigingen voor de tijger

Wat doet WNF om de tijger te beschermen

Gratis spreekbeurt over de tijger

Wil je meer weten over de tijger? Vraag dan de spreekbeurt over de tijger aan. Je krijgt het infoblad direct in je mailbox.

Geef de tijger een toekomst

Er leven nog slechts 3.900 tijgers in het wild. Om dit iconische dier van de ondergang te redden, moet hun aantal snel worden verdubbeld. Steun daarom het reddingsplan van WNF en geef de tijger een toekomst!

Kijk wat je kunt doen

Een Siberische tijger in de sneeuw in het Russische verre oosten
Een Siberische tijger in de sneeuw in het Russische verre oosten