Een orang-oetan in een boom in Sebangau National Park, Indonesisch Borneo,

Onderzoeksbureau TRAFFIC

Samenwerking met TRAFFIC

Alleen 'bescherming ter plekke' is onvoldoende. Daarom werkt het Wereld Natuur Fonds nauw samen met de onafhankelijke organisatie TRAFFIC, die in 1976 is opgericht door WNF en IUCN

TRAFFIC brengt de handel in bedreigde dieren en planten in kaart, houdt de hotspots van illegale handel in afgelegen plaatsen in de gaten, legt smokkelroutes bloot en signaleert welke landen onvoldoende optreden tegen de illegale handel. Samen met WNF brengt TRAFFIC regeringen van deze feiten op de hoogte en oefent druk uit om in te grijpen. 

Daarnaast werkt TRAFFIC mee aan verhoging van het kennisniveau van overheden en ambtenaren die de CITES-wetgeving moeten uitvoeren. TRAFFIC speelt een belangrijke rol in de handhaving van de regels voor de handel in dieren en planten.

TRAFFIC is uitgegroeid tot het grootste wildlife trade monitoring programma ter wereld. Het heeft een grote rol gespeeld in het overtuigen van regeringen over  de hele wereld om soortenbescherming te verhevigen en de controles op de handel in wildlife te intensiveren.

TRAFFIC en WNF hebben samengewerkt om de juridische processen in vele landen te versterken en te zorgen dat nationale en internationale wetten de nieuwe ontwikkelingen en trends in de handel in (producten) van wilde dieren en planten volgen.

Binnenin een winkel met illegale souvenirs en verkoper