School horsmarkelen in de stille oceaan

Ocean Witness

De wereld om ons heen verandert in rap tempo. Dat geldt ook zeker voor onze zeeën en oceanen. En die verandering is helaas niet altijd positief. Zo hebben onder andere (plastic)vervuiling, klimaatverandering en overbevissing grote impact op het leven in zee. Dat beïnvloedt niet alleen de wereld onderwater, maar ook het leven op het land en de mensen die daar leven.

Ocean Witness toont wat die veranderingen zijn en welke effecten zij hebben op de oceanen, de mensen en hun omgeving. Met deze verhalen laat Ocean Witness een hele duidelijke verbinding tussen mens en natuur zien.


Maar 'Ocean Witnesses' vertellen niet alleen hun verhaal over de problemen en uitdagingen die ze waarnemen, maar ook hoe zij zelf bijdragen aan een oplossing. Iedereen kan namelijk zijn of haar steentje bijdragen aan een gezondere oceaan. Jij ook!.


Op de website kun je meer over het programma lezen. Benieuwd naar alle verhalen? Hieronder vertelt Fabien Cousteau over zijn werk. Lees ook het verhaal van Ocean Witness Roziah.

Doe jij mee? Deel hier ook jouw verhaal.