Spring naar content

Gewone wombat

Gewone wombat

Steun deze dieren Stuur foto als e-card Stuur jouw foto in

Gewone wombat

© WWF-Canon / Martin Harvey

Andere namenwombat
WetenschappelijkVombatus ursinus
Engelswombat
VerspreidingOost-Australiƫ, Tasmaniƫ
Voedselgras, wortels, knollen
Lengte70 - 120 cm
Gewicht25 - 40 kg
Statusthans niet bedreigd

De wombat is een Australisch buideldier dat wel wat op een kleine beer lijkt. Anders dan de koala kunnen wombats nauwelijks klimmen, maar wel bijzonder goed graven. Met hun sterke poten met lange nagels maken ze burchten en gangen die in totaal een lengte van 200 meter kunnen hebben.

Er zijn drie soorten wombats. Het zijn overwegend nachtdieren. Overdag blijven ze ondergronds. In het duister gaan ze op pad om allerlei planten te zoeken. Ze leven doorgaans solitair.

Tussen 6 en 12 jaar?
Op zoek naar leuke dierenweetjes? Snuffel ook eens rond in de dierenbieb van de Rangerclub.
Daar kun je ruim 1000 dieren vinden. En elke dag komen er weer nieuwe bij!

 

Soorten Buideldieren

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier lees je meer informatie. Om cookies uit te zetten klik je hier. Deze melding verbergen X