Spring naar content

Grijze reuzenkangoeroe

Grijze reuzenkangoeroe

Steun deze dieren Stuur foto als e-card Stuur jouw foto in

Grijze reuzenkangoeroe

© WWF-Canon / Martin HARVEY

WetenschappelijkMacropus giganteus
Engelseastern grey kangaroo
VerspreidingOost-Australiƫ; Tasmani
Voedselgras en bladeren
Leeftijdtot 20 jaar
Lengte1 -1,4 m, staart 75 - 100 cm
Gewichttot 65 kg
Statusplaatselijk algemeen

De grijze reuzenkangoeroe is bijna net zo groot als de rode reuzenkangoeroe. Zijn leefwijze is ook vergelijkbaar met die van de rode. Deze kangoeroes leven iets meer in open bos en vormen kleinere familiegroepen. Daarnaast zijn zowel de mannetjes als de vrouwtjes grijsbruin gekleurd en komt de grijze reuzenkangoeroe bijna uitsluitend in de oostelijke helft van Australië voor.

De Westelijke grijze kangoeroe (die verwarrend genoeg in het Zuiden van Australië voorkomt) is een andere soort (Macropus fuliginosus).

Tussen 6 en 12 jaar?
Op zoek naar leuke dierenweetjes? Snuffel ook eens rond in de dierenbieb van de Rangerclub.
Daar kun je ruim 1000 dieren vinden. En elke dag komen er weer nieuwe bij!

 

Soorten Buideldieren

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier lees je meer informatie. Om cookies uit te zetten klik je hier. Deze melding verbergen X