Spring naar content

Matschieboomkangoeroe

Matschieboomkangoeroe

Steun deze dieren Stuur foto als e-card Stuur jouw foto in

Matschieboomkangoeroe

© WWF-NL / Ralph Akkemans

WetenschappelijkDendrolagus matschiei
EngelsMatschie's tree kangaroo
VerspreidingNieuw-Guinea
Voedselbladeren en lianen
Lengte55 - 63 cm, staart 55 - 62 cm
Gewicht6 - 13 kg
Statusbedreigd
Boomkangoeroes leven in bossen en kunnen erg goed klimmen. Hun poten zijn vrij dik en de voor- en achterpoten ongeveer van gelijke lengte. Ze 'hoppen' dan ook niet, zoals normale kangoeroes, maar lopen meer als apen door de bomen en op de grond. Bijna alle boomkangoeroes worden bedreigd doordat hun leefgebied in snel tempo afneemt door het kappen van oerwoud. Daarnaast worden ze ook wel bejaagd om hun vlees. De Matschieboomkangoeroe komt alleen voor in Nieuw-Guinea. Hij is roodbruin met lichte snuit, staart en poten.

Tussen 6 en 12 jaar?
Op zoek naar leuke dierenweetjes? Snuffel ook eens rond in de dierenbieb van de Rangerclub.
Daar kun je ruim 1000 dieren vinden. En elke dag komen er weer nieuwe bij!

 

Soorten Buideldieren

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier lees je meer informatie. Om cookies uit te zetten klik je hier. Deze melding verbergen X