Natasja Oerlemans
08 oktober 2018

WWF'er Natasja Oerlemans in de Duurzame Top 100

Natasja Oerlemans, hoofd van de afdeling Voedsel en Landbouw van het Wereld Natuur Fonds (WWF), is nieuw binnengekomen in de Duurzame Top 100 2018 op plaats 38. Volgens de jury verdient ze deze plek vooral om haar visie om landbouw onderdeel te maken van de oplossing om de natuur te beschermen. Voedsel en Landbouw is een relatief nieuw thema waar WWF aan werkt. Het is een mooie steun in de rug dat onze aanpak wordt gewaardeerd en beloond door deze plek in de Trouw Duurzame top 100!

“Dit is een erkenning voor het werk van WWF om landbouw een onderdeel van de oplossing te maken”, vertelt Natasja. “Het voedselsysteem is één van de belangrijkste oorzaken van natuurverlies wereldwijd, maar ook in Nederland. Dat kunnen we alleen doorbreken door boeren te belonen voor het maken van duurzame keuzes. Samenwerken met boeren, bedrijven en overheden aan nieuwe verdienmodellen die bijdragen aan het herstel van biodiversiteit is daarom voor ons essentieel.”

De jury schrijft onder andere:

Natasja Oerlemans, nieuw in de Duurzame 100, wil voor WWF de landbouw onderdeel maken van de oplossing om de natuur te beschermen. In de eerste plaats in Nederland, maar ook elders op de wereld. Ze ziet de biodiversiteitsmonitor die ze samen met FrieslandCampina, Rabobank, melkveehouders en wetenschapers ontwikkelde, als haar belangrijkste prestatie van het afgelopen jaar.

Oerlemans heeft het vertrouwen van de zuivel- en landbouwsector. Ze zat namens brancheclubs NZO en LTO als onafhankelijk vertegenwoordiger voor natuur en milieu in een commissie grondgebondenheid melkveehouderij, die in april van dit jaar adviseerde over de toekomst van die sector. Het document is positief ontvangen in de melkveesector. “De sector heeft hiermee na jaren van onzekerheid eindelijk duidelijkheid over de ontwikkeling van de melkveehouderij in de komende 20 jaar”, aldus Oerlemans.

WWF is enorm trots op Natasja! Meer over het thema natuur en landbouw lees je hier of lees Natasja's blogs

Gerelateerde artikelen

Shutterstock

Boontje komt om zijn loontje

WWF-medewerker Corné blogt over voedsel. Deze keer: boontje komt om zijn loontje
Meer info

Ook in de Emiraten zijn voedselbossen een hot topic

Voor het eerst staan landbouw en voedsel hoog op de agenda op de VN-Klimaattop in Dubai. Daarom is WWF-NL's voedsel- en landbouwexpert Natasja Oerlemans er dit keer ook bij. Op de enige vrije dag van de top nam ze een kijkje bij een landbouwproject van de collega's van Emirates Nature-WWF. Ze doet verslag van haar bezoek in dit blog.
Meer info
Jonathan Caramanus / Green Renaissance / WWF-UK

Voedsel en landbouw eindelijk onderdeel van de klimaatafspraken?

In dit blog vertelt WWF-NL's voedsel- en landbouwexpert Natasja Oerlemans over de kansen van voedsel en landbouw. 
Meer info

Blijf op de hoogte

Ontvang inspiratie, acties, duurzame tips en het laatste natuurnieuws van WWF in je mail én krijg 10% korting in onze duurzame webshop (inschrijven mag vanaf 16 jaar, korting is van toepassing op hele assortiment met uitzondering van Bosje Bomen en alle boeken).