Shutterstock / MarcelClemens / WWF

We beschermen onze kostbare natuur

Op onze planeet zijn prachtige plekken te vinden, waar veel verschillende diersoorten leven die afhankelijk zijn van het voortbestaan van deze gebieden.

Gebieden over de hele wereld

Mooie plekken die rijk zijn aan biodiversiteit, liggen verspreid over de hele planeet. Door deze natuurschatten te beschermen, kunnen we volledige ecosystemen en leefgebieden van diersoorten bewaren. Als het leefgebied van bedreigde dieren wordt beschermd, hebben ze meer kans om ongestoord te leven.

Waar is WWF-NL actief?

Nederland
Nederland
Al is ons land klein, we hebben met onze delta van rivieren, de Waddenzee en de Noordzee prachtige natuur in huis.
Casper Douma WWF
Nederlandse Cariben
Nederlandse Cariben
Michel Gunther / WWF
Europese rivieren
Europese rivieren
Europa heeft prachtige rivieren met wetlands, delta’s en meren. Het zijn snelwegen voor trekvissen die heen en weer zwemmen tussen zee en hun broedplaatsen.
Christiaan van der Hoeven / WWF-Netherlands
Tropisch Afrika
Tropisch Afrika
Middenin Afrika ligt het Congobekken, een indrukwekkend tropisch regenwoud waar de Congorivier als een levensader doorheen stroomt. Dit gebied wordt vaak het Groene Hart van Afrika genoemd.
Richard Barrett / WWF-UK
Borneo-Sumatra
Borneo-Sumatra
In en rondom Indonesië vind je prachtig tropisch regenwoud met bijzondere dieren. Op de eilanden Borneo en Sumatra beschermen we neushoorns, tijgers, olifanten en orang-oetans.
Juan Pratginestos / WWF
Zuid-Amerika
Zuid-Amerika
Lange brede rivieren, oneindig oerwoud, kleurrijke dieren en bijzondere plantensoorten, Zuid-Amerika heeft het allemaal.
Gernant Magnin / WWF-Netherlands
Zuidelijk Afrika
Zuidelijk Afrika
De Zambezi: een 2500 kilometer lang blauw lint dat door het zuiden van Afrika stroomt. Het leven hier wordt grotendeels bepaald door deze machtige rivier.
Global Warming Images / WWF
Noordpool
Noordpool
Het Noordpoolgebied is een oceaan, bedekt met een spectaculair pak ijs en omringd door land. Deze witte wildernis is het thuis van de ijsbeer, Groenlandse walvis en walrus.
Jürgen Freund / WWF
Koraaldriehoek Azië
Koraaldriehoek Azië
Neem een duik in deze wonderlijke onderwaterwereld, waar je zeeschildpadden, walvishaaien, mantaroggen, dolfijnen en duizenden soorten vissen en koraal vindt.
Femke Hilderink / WWF-Netherlands
Altai-Sayan (Mongolië)
Altai-Sayan (Mongolië)
Tussen de Siberische bossen en de woestijn van Mongolië ligt Altai-Sayan; een bergachtig gebied waar veel bijzondere dieren en planten leven, zoals de sneeuwluipaard.
Albertien Perdok / WWF-Netherlands
Amoer-Heilong (Mongolië en China)
Amoer-Heilong (Mongolië en China)
Op de grens van China en het verre oosten van Rusland stroomt de Amoer-rivier door de ongerepte wildernis. Hier voelen de amoertijger en amoerluipaard zich thuis.
Wim van Passel / WWF
Zuidpool
Zuidpool
De Zuidpool: superkoud en een van de meest onaangetaste wildernissen op aarde. Welkom in de wereld van de keizerpinguïn, de bultrug, de zeeolifant en de orka.

Resultaten & Updates

Casper Douma

In beeld: Caribische koraalriffen toen en nu

WWF lanceert een online tentoonstelling over de geschiedenis van koralen in het Nederlands Caribisch gebied.
Meer info
SEPA

Nieuw recordaantal verouderde dammen verwijderd in Europa

Hier plaats je een kort introductietekstje. Dit wordt getoond in de interne zoekmachine en in het verzamelmenu (waar alle nieuwsberichten verzameld staan).
Meer info
Interholco

Meer gorilla's, luipaarden en olifanten in tropische bossen met FSC-certificering

Hier plaats je een kort introductietekstje. Dit wordt getoond in de interne zoekmachine en in het verzamelmenu (waar alle nieuwsberichten verzameld staan).
Meer info

Blijf op de hoogte

Ontvang inspiratie, acties, duurzame tips en het laatste natuurnieuws van WWF in je mail én krijg 10% korting in onze duurzame webshop (inschrijven mag vanaf 16 jaar, korting is van toepassing op hele assortiment met uitzondering van Bosje Bomen en alle boeken).